tiistai 6. marraskuuta 2007

Karkki vai kepponen? Linjalla Kekkonen. Mikä vitun halloween?

PE 2.11. Nightlife, Kallio - Gloomy Grim, Sear

Perussettiä hyvillä mausteilla. Meinasi ilta livetä käsistä sitten jo kättelyssä. GG:n mukana tuli illan backline, ja luonnollisesti Y:n legendaarinen Matkamörskä jätti tielle heti roudauksen alkuvaiheissa. Kehnohan siinä on soundcheckia vääntää kun ei ole kamoja lavalla. Tupakkia ehdittiin poltella ihan huolella kuitenkin. Viimein roinat kiisivät sisään klo 17.45...ja puoleen seitsemään piti olla valmista. Jep jep. Onneksi alkaa olla koppi aika selvää kauraa nykyisin, ja saatiin mekkala nippuun ihan ajoissa. Searitkin ennättivät käännähtää lavalla melkein viisi minuuttia että sai jotain kuvaa tilanteesta.

Keikat sitten taas illemmalla tulille. Sear alkaa olla ihan napakka paketti nykyään, taaskaan ei ihan meikän kamaa kun miusta on tällainen poppihomo tullut vanhemmiten, mutta rivakkaa on meno ja yleisökin tykkää. Kitarasoundi on taasen miun kritiikkini aihe (damn you James Hetfield!!!) kun se nyt on vaan niin ettei se "metallicahymy" -soundi toimi lavalla kovinkaan rapakasti, varsinkaan tällaisella stagella. Kitarasta pitäsisi tulla myös keskiääniä, piste. Muuten se on sitä sirkkeliä. Eikä tää nyt niinkään tämän bändin ongelma ole, vaan yleismaailmallinen nuorempien kitaristien juttu. Helvetti.

Oikeaoppinen "Metallicahymy" marshallin naamassa...näkkäriä prrrkklll...

Gloomy Grim rasautti sitten semmoisen shown että oli taas yleisö ja baarihenkilöstö ihmeissään. Heikkinen oli ottanut polttareistaan Jeesus-asun hyötykäyttöön, viiniä kovasti kehotteli Jessenä ihmisiä nauttimaan ja soitti välillä jopa kitaraakin. Hyvä Jeesus! Setti oli totuttuun tapaan ihan helvetin tanakkaa luentaa, ja showhan näil on kunnossa, alttareineen, kalloineen, verenjuonteineen ja taustaprojisointeineen. Hyvä et joku käyttää välillä meidän tykkiä hyväkseen, valot kun viel nollassa ovat. Hitto kun näitä pääsis joskus tykittään isommalla produktiolla, kunnon screeneillä yms.! Oikeudenmukainen ei ole maailma. Mutta hyvä show oli tää, ja porukkaakin siunaantui sitten loppujen lopuksi oikein hyvä määrä. Parhautta. Väsy kuiteski taas iski ja himaan tuli lähdettyä hyvissä ajoin.


LA 3.11. Nightlife, Kallio - Herem, Demolisher

Ja vaihtelua elämään(kö?) taas. Jonkunasteiset halloweenie-pippalot oli Tony "Taleban" Taleva järkännyt Tanian kaa meil. Bändit oli mulle taas kerran ennalta tuntemattomia (pitäisiköhän ruveta joskus seuraamaan aikaansa?) mutta hyvä ilta oli tää. Hauskaa ainaski oli allekirjoittaneella. Sounditsekit menivät kuin siivillä, hyvässä hengessä ja iloisin mielin. Mitä nyt Demolisherin poikain kanssa taasen keskusteltiin hiukka siitä kitarasoundista. Middleä, middleä, middleä vaan, sylillisen tahtoisin kerrallaan. Mutta saatiin se sit asettumaan. Heremille taasen oli ihan pakko välissä ihan lopettaa tsekkaus ja antaa iso kiitos kitarataiteilijoille rytäkästä ja helvetin hyvästä soundipolitiikasta. Ja toisella miehellä oli viel sellainen vanhan koulun lauta täynnä purnukoita ja härpättimiä. Mutta niin loistava sundi että hiljaiseksi veti.

Välillä jouduin naapuriraflaan nauttimaan muutaman tuopin, toveri Oddi teki onnistuneen comebackin vietettyään syksyn Thaimaassa ja ties missä rantaelämää viettämässä. ja vanha upseeritoverinsakin paljastui mukavaksi ukoksi. Kaislassa sai sitäpaitsi niin hyvää ESB:tä että meinasi keikkakin jäädä unholaan.

Ja sitten pikakelauksella viihteen etulinjaan. Lämmittelynä orkille oli suomalaista B-kauhutuotantoa elokuvan "5Kg" muodossa, jota en sitten edes uskaltanut katsoa. Eli hyvä se oli. Demolisherit louskuttivat hyvällä sykkeellä ja illan teemaan sopivilla zombieasusteilla varustettuna erittäin napakan setin. Rässihommia, hyviä hommia. Herem meni jotenkin meikälle ihan odottamattoman kovaa varteen, ainahan mie olen enempi doomimiehiä ollut mutta kyllä tää vaan toimi niin vitun kovaa. Kunnon jumitusta, hyviä riffejä kuin Sähkötaikurilla konsaan ja laulajatyttönen päästää sen verta epäinhimillistä mekkalaa että kelpaa kuunnella. Tyttären volyymi tuppasi hiukka vaan heittelemään (mikkitekniikan oppitunnille vis!) sen verta et sai aika puristuksella poimia sitä kuuluville mutta toimihan se sit. Hyvä soundi neitosella. Tätä bändiä lienee pakko tarkastella tulevaisuudessa tarkemmin, sen verta kovan kuvan jätti jälkeensä. keikan jälkeen piti sitten taas hiukka nauttia tuotetta, jolla saikin sunnuntaiksi oikein makoisan kankkusen aikaseksi. Hyvä mie!

Ei kommentteja: